Grădiniță & After School – Castelul Fermecat
Echipa Educațională
”Permiteți-le copiilor să fie fericiți în felul lor, căci ce altă modalitate mai bună vor găsi?”
– Samuel Johnson.
Grădiniță & After School – Castelul Fermecat
”Permiteți-le copiilor să fie fericiți în felul lor, căci ce altă modalitate mai bună vor găsi?”
– Samuel Johnson.
Promovăm şi stimulăm dezvoltarea intelectuală, afectivă, socială şi fizică
Încă de când eram mică știam că acesta va fi drumul meu. Am absolvit liceul pedagogic ”Matei Basarab”, Slobozia, cu dublă specializare: învățător-educator, iar facultatea și masterul în domenii total diferite. De 16 ani mă aflu zilnic, într-un colectiv minunat, vesel, energic și o mulțime de princhindei cu suflet atât de mare, care îmi oferă zilnic satisfacții care mă motivează constant. Sunt mamă a unui băiețel și înteleg perfect emoțiile care vă copleșesc de fiecare dată când trebuie să vă desprindeți de minunile din viața voastră. De aceea, atunci când le dați drumul din brațele voastre, voi încerca să le ofer brațele mele care să-i mângâie, să-i protejeze, oferindu-le afecțiunea și încrederea de care au nevoie într-o lume total necunoscută.
Se spune că ”Părinții le dau aripi copiilor, iar educatorii îi învață să zboare”. Acesta este gândul cu care plec în fiecare zi de acasă și astept cu nerăbdare să fiu înconjurată de aceste suflete vesele și pline de inocență. E greu să fii mamă a unui copil (căci nu vin însoțiți de un manual de intrucțiuni), dar cadru didactic... Dar ce poate fi mai frumos pe lume?
Dragostea de copii și jocurile copilăriei mele în care deseori jucam rolul educatoarei sau învățătoarei au constituit motivele înscrierii mele la Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea din Pitești pentru a deveni educatoare sau, cum îmi place mie să spun, formator de oameni, deoarece sufletele acestea gingașe de copii pe care îi formezi azi vor deveni “oamenii de mâine”. Sunt absolventă a liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, profil filologie.
Ca educatoare îmi doresc, împreună cu copiii, să descoperim această frumoasă lume și să ne bucurăm de ea prin nenumărate activități, jocuri, diverse experiențe menite să le formeze abilități, aptitudini, atitudini, deprinderi practice, menite să îi dezvolte multilateral – pe plan fizic, psihic, social, emoțional. În tot acest timp, toate vor fi puse într-o „trăistuță” care va însoți copilul de-a lungul vieții sale. Mă bucură rolul de călăuză al acestor copilași, pe drumul numit “viață”, drum pe parcursul căruia descopăr și învăț multe, la rândul meu.
Am urmat cursurile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, secţia Pedagogie, iar Masterul în Consiliere Şcolară şi Dezvoltarea Carierei, în cadrul Universităţii din Bucureşti, acolo unde paşii mi-au fost îndrumaţi și ghidaţi spre implementarea educaţiei cu blândeţe și atenţie sporită către educaţia timpurie, având o experienţă în domeniu de peste 10 ani.
Dacă ar fi să întocmesc o listă în care să aştern bucuriile cu care vine această profesie, aş enumera zeci. Am ales să mă rezum doar la câteva dintre cele mai copleşitoare.
În primul rând, ce poate fi mai emoţionant decât să-ţi începi ziua cu zeci de îmbrăţişări şi să auzi spunându-ţi-se: „MĂDĂ, ce dor mi-a fost de tine!”?
Ce poate fi mai frumos decât să vezi cum atunci când intri în sala de clasă, copiii lasă totul deoparte şi aleargă să-ţi ofere un pupic, o îmbrăţişare sau să-ţi facă un compliment: „Ce frumoasă eşti astăzi!”
A fi educator în condiţii moderne este dificil și responsabil, deoarece necesită nu numai cunoştinţe cuprinzătoare, experienţă, ci și o mare răbdare, lucrând constant cu copiii, cu părinţii și asupra ta, fiind într-o căutare creativă, aducând ceva nou în muncă.
Îmi iubesc profesia și mi-am găsit vocaţia în ea, m-am impus, ceea ce înseamnă că sunt o persoană fericită, o mamă şi o femeie iubitoare şi iubită, înconjurată în fiecare zi de fericirea zâmbetelor copiilor.
Mă numesc Avram Ramona și sunt mândră că fac parte din echipa gradiniței „Castelul Fermecat”. Sunt o fire calmă, răbdătoare și mă implic cu pasiune în educarea copiilor zi de zi. Pentru mine această profesie, nu este o profesie, este un mod de viață. Din bucuria, zâmbetele și fericirea copiilor îmi dau seama cât de importantă sunt pentru ei. Educatoarea trebuie sa creeze un mediu familial, să înlocuiască prin prezența ei lipsa mamei, cu blândețe, înțelegere, răbdare și dragoste. Îmi doresc ca împreună cu copiii să ne bucurăm de acești ani frumoși ai grădiniței și tot ce vor acumula sa ducă mai departe cu ei pe drumul numit „viață”.
Am terminat Facultatea de Psihologie în cadrul Universității Titu Maiorescu și programul de conversie profesională „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.
Sunt mama unei fetițe minunate și acest lucru mă face să înțeleg mai bine temerile și grijile copiilor și să le ofer ceea ce au nevoie. Îmi place să fiu, în fiecare zi, pentru ei magician, artist, dar și zâna cea bună.
Lucrul cu cei mici este o adevărată provocare și o responsabilitate foarte mare, însă și satisfacția este pe măsură. Zilnic, trebuie să te adaptezi și să te reinventezi pentru a ajunge mai aproape de sufletele celor mici.
„Părinții le dau aripi copiilor, iar educatorii îi învață să zboare.”
Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universității din București, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, unde m-am format ca profesionist în domeniu pentru a le asigura o educație de calitate copiilor, însă cele mai valoroase lecții le-am primit chiar de la ei. Prin inocența din ochii lor, prin zâmbetul fermecător și prin spontaneitatea cu care îți declară cea mai pură și necondiționată dragoste și cele mai sincere complimente, nu au cum să nu te cucerească acești mici omuleți. Rolul meu este să-i ghidez și să-i pregătesc pentru viață, cu răbdare, cu dragoste de mamă, cu disponibilitatea de a le fi și prietenă și partener de joc. Astfel reușesc să pătrund în universul lor, să îî cunosc mai bine, să mă apropii de ei.
Din perspectiva părintelui, știu că ne dorim cu toții copii fericiți, mai ales în această perioadă atât de importantă pentru dezvoltarea lor armonioasă în toate direcțiile. De aceea, este esențial să le oferim modele pozitive și să formăm împreună o echipă, o legătură puternică de suport în folosul copiilor.
Grădinița Castelul Fermecat pregătește copiii pentru ceea ce va veni mai târziu în viață, dar cel mai important are grijă de ei chiar atunci și acolo, asigurându-le condiţii optime de formare a personalităţii lor, de afirmare a aptitudinilor, o pregătire corespunzătoare pentru şcoală, pentru viaţă.
La Castelul Fermecat considerăm copiii un miracol, niște mici comori care au coborât pe Pămănt pentru a ne oferi gingășia, iubirea și puritatea lor, iar noi știm cât de important este ca fiecare părinte să-și vadăcopilul fericit, iubit și împlinit.
Castelul Fermecat – Grădiniță Particulară Sector 3, zona Dristor